Weboldal típusok

Mikor weboldal megrendelésében gondolkozunk, fontos eldönteni milyen oldalt is szeretnénk megvalósíttatni. Ez természetesen céljainktól függően változhat, de most összefoglaljuk, egyáltalán milyen lehetőségek állnak rendelkezésre.

Bemutatjuk a legjellemzőbb honlap típusokat a teljesség igénye nélkül:

INTERNETES NÉVJEGY

Egyoldalas statikus bemutatkozó lap, melyen a személy, vagy cég tevékenységi köre és elérhetősége van feltüntetve egy igényes grafikai megjelenés keretében.

LANDING PAGE OLDAL

Bármilyen felhasználói cselekvést – amit a landing page létrehozója meghatároz -, nem kizárólag csak egy megrendelés vagy vásárlás. A landing page-eknek két fő fajtáját különböztetjük meg (miközben persze több célra is irányulhat):

Az egyik esetben a lényeg az, hogy a látogató vásároljon. A megrendelés történhet magán az érkező oldalon egyetlen termék vagy szolgáltatás esetében. Azonban ha egy termékkört hirdetünk meg, akkor linkek is szerepelhetnek a landing oldalon, melyek mindegyike egy-egy termékoldalra vezet.

A másik típusú landing oldallal leadgenerálás zajlik. Ilyenkor a webodalon a látogatók e-mail címüket, nevüket és esetleg egyéb adataikat adhatják meg azért, hogy aztán a cég később valami ajánlattal fel tudja őket keresni. Ilyenkor persze valamit kínálni kell a látogatónak, hogy megadja az adatait, például, hogy szolgáltatásunkat ingyenesen kipróbálhatja 30 napig, vagy letölthet egy e-bookot. Attól függően kell ezt kitalálni, kiválasztani, hogy feltételezéseink és tapasztalataink szerint a látogatóinkat mi fogja meg.

ONE PAGE OLDAL

Tör előre a weben a one page vagy one pager oldal, melyet kétségtelenül az okostelefonos felhasználók igénye ihletett. A one page oldal egy hosszú, ütősen dizájnolt, legördíthető weboldal mely igazán mobil-barát, áttekinthető. Elsősorban portfolio-, értékesítés- vagy prezentációs céllal hozható létre.

A one page oldal olyan, mint egy hosszú, színes prospektus. Pusztán egyetlen oldala van, amit képekkel, vagy más módon bekezdésekre, blokkokra tagolhatunk. Az oldal tetején elhelyezhetünk menüpontokat, melyekre kattintva az oldal egyes blokkjaira gördülhetünk.

TÖBB OLDALAS BEMUTATKOZÓ OLDAL

Ez az oldaltípus kiválóan alkalmas magánszemélyek, kis- és középvállalkozások, vendéglátóhelyek, civil szervezetek bemutatására. A honlapon különálló oldalon történhet a cégbemutatás, a termékek, szolgáltatások ismertetése, a referenciák és az elérhetőség megadása. Az oldal képgalériát, különböző űrlap-elemeket (pl. vendégkönyv), és adminisztrációs felületet is tartalmazhat.

BLOG

A blog mamár sokak számára ismert típus. Napló jellegű bejegyzések megosztására szolgál. Lehet személyes és vállalati egyaránt, azaz alkalmat adhat az önkifejezésre például a saját történetünk elmesélésén keresztül, de a szakértői cikkek szolgálhatnak üzleti célokat is. A blog bejegyzésekhet általában lehetőség van hozzászólásra is, így akár a kapcsolatépatés eszköze is lehet.

SZEMÉLYES, VAGY HOBBY OLDAL

Általában személyes oldalként funkcionál, bemutatva a blog szerzőjét, valamint speciális témára fókuszálva a „hasonszőrű” érdeklődési csoportok tájékoztatása, valamint a kapcsolatépítés eszközeként funkcionálhat. Hasznos információk, praktikák megosztására, közösségek kialakulását is eredményezheti a téma rajongói körében.

ONLINE ÖNÉLETRAJZ

Az álláskereső bemutatkozásának modern formája, mely egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Főként egy bemutatkozást, önéletrajzot tartalmaz, esetleg referencia munkákkal együtt. Figyelemfelkeltőbb, mint egy hagyományos önéletrajz, mely nagy szerepet játszhat álláskereséskor. Ráadásul később is elérhető lesz, csupán aktualizálást igényel.

PORTFOLIÓ

Általában művészek, kreatív szakemberek használják az önéletrajzhoz hasonlóan, bemutatkozás, referencia munkák megosztása céljából. Egyfajta galériaként inkább fotókat, videókat tartalmaz, mintsem hosszú leírásokat.

WEBSHOP

Értékesítési célú weboldal, mely online vásárlási lehetőséget nyújt. Mindez azt jelenti, hogy az interneten keresztül történik a rendelés leadása, és ma már tobb féle fizetésilehetőség is helyet kap a ferlületen. Egyre népszerűbb az azonnali bankkártyás fiezetés lehetősége, az utalás, de lehetőség van utánvéttel történő kiegyenlítésre is.

INFORMÁCIÓS PORTÁL

A weboldalak egy speciális változata, egyfajta információs csomópont az Interneten egy vagy több témában. Az üzemeltető számára általában a portál különféle reklámfelületein elhelyezett hirdetésekből keletkezik bevétel. Lényegesen több információ strukturált megjelenítésére alkalmas. Dinamikusan változó, bővülő tartalommal rendelkezik – frissítése egy szerkesztőségi rendszeren keresztül történhet.

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Szerezzen minél több potenciális ügyfelet!

Nem nélkülözhet egy professzionális weboldalt!

GDPR engedély*

10 + 7 =

Elérhetőségeink

    Ügyfélszolgálati idő: 

    • Hétfő-péntek : 09:00-16:00

    Kihagyhatatlan lehetőség vállalkozóknak! Mini webhelyek hihetetlenül kedvező áron!

    X